Хартија
Пакување
Производителот
Во Кина

Пакувањето Tuobo е посветено на обезбедување на сите пакувања за еднократна употреба за кафулиња, продавници за пица, сите ресторани и пекарници итн., вклучувајќи чаши за кафе, чаши за пијалоци, кутии за хамбургери, кутии за пица, хартиени кеси, хартиени сламки и други производи.

Сите производи за пакување се базираат на концептот на зелена и заштита на животната средина. Се избираат материјали за квалитетна храна, што нема да влијае на вкусот на прехранбените материјали. Водоотпорен е и отпорен на масло, а поохрабрувачки е да ги ставите.

Која е совршената големина за вашата чаша за сладолед?

I. Вовед

Кога станува збор за уживање во вкусна топка одсладолед, големината на чашата е важна. Без разлика дали послужувате поединечни топки или снисходливосандаци, изборот на вистинската големина може да го подобри искуството за вашите клиенти. Во овој блог пост, ќе ги истражиме факторите што треба да се земат предвид при одредување на совршената големина за вашата чаша за сладолед, поткрепена со авторитативни податоци и увид во индустријата.

https://www.tuobopackaging.com/full-set-of-ice-cream-cups/
https://www.tuobopackaging.com/full-set-of-ice-cream-cups/
IMG_20230511_105500

II. Како да се разгледа

Разбирање на преференциите на потрошувачите:

Пред да навлезете во одредени димензии, од суштинско значење е да ги разберете преференциите на потрошувачите. Истражувањата покажаа дека клиентите често претпочитаат помали порции кога станува збор за уживање и уживање (велиЗумпано) како сладолед. Нудењето низа големини на чаши ви овозможува да се грижите за различни преференции и прилики, од единечни порции до поголеми порции за споделување.

Ние секогаш се придржуваме до побарувачката на клиентите како водич, обезбедувајќи ви висококвалитетни производи и внимателна услуга. Нашиот тим е составен од искусни професионалци кои можат да ви дадат приспособени решенија и предлози за дизајн. Од дизајн до производство, ќе работиме тесно со вас за да се осигураме дека вашите приспособени шупливи хартиени чаши совршено ги исполнуваат вашите очекувања и ги надминуваат.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
https://www.tuobopackaging.com/ice-cream-cup-sizes/

Балансирање на големината и профитабилноста на порциите

Додека поголемите порции може да изгледаат привлечни за некои клиенти, тие исто така може да доведат до губење и намалена профитабилност. Наоѓањето на вистинската рамнотежа помеѓу големината на порциите и профитабилноста е клучно за максимизирање на приходите, а истовремено минимизирање на отпадот. Анализирањето на податоците за продажбата и повратните информации од клиентите може да ви помогне да го одредите оптималниот опсег на големина за вашите чаши за сладолед.

https://www.tuobopackaging.com/ice-cream-cup-sizes/
https://www.tuobopackaging.com/ice-cream-cup-sizes/

Фактори што треба да се земат предвид при изборот на големина:

Вид на сладолед: Различни видови сладолед, како што се џелато или мек сервирање, може да бараат различни големини на чаши за да се приспособат на нивната текстура и густина.

Додатоци и додатоци: Размислете дали вашите клиенти најверојатно ќе додадат додатоци или додатоци на нивниот сладолед. Можеби ќе бидат потребни поголеми чаши за да се сместат дополнителни додатоци.

Контрола на порции: Понудапомали големини на чашиможе да помогне да се промовира контролата на порциите и да се поттикнат повторените посети од клиенти кои се свесни за здравјето. ФДА во моментов се однесува на половина чаша сладолед како една порција.Кетрин Талмаџ, регистриран диететичар и колумнист за Live Science, вели дека 1 чаша е разумна.

Складирање и приказ: Имајте ги предвид можностите за складирање и прикажување на вашата компанија при изборот на големини на чаши. Одлучете се за големини кои лесно се собираат и ефикасно се складираат.

 

Вообичаени големини на чаши за сладолед:

Иако не постои единствен одговор за совршената големина на чаша за сладолед, вообичаените опции вклучуваат:

3 oz: 1 мала лажичка

4 oz: Идеален за поединечни порции и мали задоволства.

8 oz: Погоден за поголеми единечни порции или мали порции за споделување.

12 мл: Совршени за попустливи салфетки или дарежливи поединечни порции.

16 oz и повеќе: Одлично за споделување или десерти со голем формат.

 НаПакување Tuobo, нашите сопствени чаши за сладолед (какоШолји за сладолед од 5 мл) го прави удобен и ефикасен избор за пакување и за производителите и за потрошувачите.

 

Добредојдовте да ја изберете нашата еднослојна хартиена чаша! Нашите приспособени производи се дизајнирани специјално за да ги задоволат вашите потреби и имиџот на брендот. Дозволете ни да ги истакнеме уникатните и извонредни карактеристики на нашиот производ за вас.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

III.Резиме

 

Изборот на вистинската големина за вашите чаши за сладолед е балансирачки чин кој бара внимателно разгледување на различни фактори. Со разбирање на преференциите на потрошувачите, балансирање на големината на порциите со профитабилноста и земајќи ги предвид практичностите како складирање и прикажување, можете да изберете совршени големини на чаши за да ги воодушевите вашите клиенти и да ја зголемите профитабилноста за вашиот бизнис.

Запомнете, нудењето низа големини ви овозможува да се грижите за различни преференции и прилики, осигурувајќи дека секој може да ужива во вашите вкусни замрзнати задоволства. Затоа, без разлика дали послужувате поединечни топки или снисходливи сладолед, одвојте време да го пронајдете слаткото место за големини на вашите чаши за сладолед и гледајте како вашиот бизнис напредува.

 

Сакате уникатен дизајн? Посетете ја нашата веб-страница, оставете ни коментар и разговарајте со нас.

 

Подготвени да го започнете вашиот проект за хартиени чаши?

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Време на објавување: Април-26-2024